Wat vind jij belangrijk voor 2023? Waar wil jij aan bijdragen? Ik ben benieuwd welke lampjes er bij jou aangaan. Ik ga graag samen met jou op pad om je te helpen dat te ontdekken. Neem contact met me op voor vragen over loopbaancoaching en persoonlijke ontwikkeling.

Een goede tijd om even stil te staan: wat hoop je dat het nieuwe jaar je brengt?

Een nieuw jaar ligt weer voor ons en we wensen elkaar een mooi 2023 toe!

Een goede tijd om even stil te staan: wat hoop je dat het nieuwe jaar je brengt? Welke stappen wil je daarin zetten? Zelf denk ik vaak in termen als ontwikkeling, leren, groei, inzichten, passende keuzes. Heel waardevol om mee bezig te zijn. En ook om meteen weer te nuanceren. Want draait het daar eigenlijk wel om? Ik denk dat we er steeds meer achter komen dat groei ons ook in de weg kan staan. Bijv. groei aan welvaart zorgt voor een uitgeputte planeet en groei aan keuzemogelijkheden kan zorgen voor stress. Is stilstaan niet beter? Hoe verhouden we ons tot alle mogelijkheden die we hebben?

Wat hiervoor nodig is, is een pas op de plaats te maken. Wat ervaar jij in jouw leven nu? Hoe voel je je in je werk? Is het tijd om een stap naar voren te zetten, of juist een stap terug? Soms kunnen we beter even stilstaan en hoeven we niet te kiezen. Ik sprak in het afgelopen jaar veel mensen die zich zorgen maken over werkdruk, gezondheid en over hun werk-privé balans. Mooi om mee te maken dat een aantal begeleidingsmomenten al tot nieuwe ideeën leidt om meer passende keuzes te maken. Ik ben dankbaar dat ik daar ook in 2023 aan kan bijdragen. Stressvermindering en meer verbinding met jezelf en anderen!

Met loopbaancoaching geef ik je ruimte om de vragen te stellen die nu relevant zijn voor jouw leven en daar nieuwe inzichten in te krijgen. De uitkomst kan zijn dat jij op zoek gaat naar een andere baan die beter past bij wat jij belangrijk vindt! De NOS noemde vandaag dat 2022 het jaar van het personeelstekort was en dat ook 2023 dat zal blijven, zie https://nos.nl/l/2458427. Dat biedt mogelijkheden voor omscholing, baanwissel, maar soms ook voor bezinning en geduld. Ik kan je helpen na te denken over wat bij jou past. Interessant is bijv. je nu al eens te verdiepen in de lijst met kansrijke beroepen op dit moment: https://www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie/kansen-arbeidsmarkt/kansrijke-beroepen. Er zijn veel vacatures voor leerkracht, pedagogisch medewerker of orthopedagoog, maar ook bijv. voor machinist, kok, hovenier, hr adviseur, ergotherapeut, verpleegkundige, IT’er. Of is werken in de energietransitie iets voor jou?

Het kan juist ook dat je door onze gesprekken tot de conclusie dat je wilt blijven doen wat je doet, maar wel op een andere manier. Wat vind jij belangrijk voor 2023? Waar wil jij aan bijdragen? Ik ben benieuwd welke lampjes er bij jou aangaan. Ik ga graag samen met jou op pad om je te helpen dat te ontdekken. Neem contact met me op voor vragen over loopbaancoaching en persoonlijke ontwikkeling.

About Derjan

Ik help je verder! Ik ben een tijdje bij je en daarna kun je zonder me verder met keuzes die bij jou passen. We maken er met jouw bijzondere eigenschappen en vragen een bij-zonder traject van. Inlevingsvermogen Nieuwsgierig Lerende houding Doelgericht Betrouwbaar Initiatiefrijk Kijken vanuit meerdere perspectieven Consciëntieus Meedenken