De metafoor van de boom

Eindpresentatie Loopbaan- en talentcoach

Tijdens coronatijden maakte ik vaak een wandeling vlakbij huis. Ik wandelde een paar straten uit en daar liep ik dan langs het water en een hele rij bomen. Elke keer weer werd ik geraakt door die bomen, hoe mooi ze daar staan en hoe verschillend ze zijn. Elke boom is heel anders, maar elke boom zag ik ook veranderen tijdens de seizoenen.

Één boom, die daar staat spreekt me in het bijzonder aan. Het is een grote boom met zwierige takken en als je goed kijkt zie je dat tegen de stam aan een ander boompje meegroeit. Ik loop graag een stukje verder om deze boom van dichtbij te kunnen bekijken. Want als ik inzoom op de details dan zie ik zoveel meer. Ook bekijk ik de boom graag van meerdere kanten: van de zijkanten, vanaf onder en van een afstandje.

Hier zie je mij mijn eindpresentatie geven voor de opleiding Loopbaan- en Talentcoach. Om mijn manier van coachen te verduidelijken maak ik gebruik van de boom als metafoor. Niet toevallig dat ook mijn logo het beeld van een boom bevat!

Deze manier van kijken past bij mijn manier van coachen: ik loop graag een stuk met je op, om samen te kijken wat je heeft doen groeien en wat de groei in de weg staat. Je leert jezelf beter begrijpen en krijgt meer begrip voor hoe overtuigingen of patronen zijn ontstaan. We bekijken samen situaties van verschillende kanten en zoomen in op talenten, energie, werkomgeving en andere omstandigheden. We zoomen ook uit en kijken naar het geheel van je persoonlijke situatie.

Samen ontdekken waar je plek is om te wortelen, welke nieuwe inzichten je opdoet om passende keuzes te maken en vanuit zelfsturing weer verder te groeien. De titel in mijn logo ‘bij-zonder-coaching’ wil dit ook laten zien, ik ben als coach een tijdje bij je, en daarna kun je zonder me weer verder. Precies daar, waar jij aan kunt bijdragen, met jouw bijzondere eigenschappen!

About Derjan

Ik help je verder! Ik ben een tijdje bij je en daarna kun je zonder me verder met keuzes die bij jou passen. We maken er met jouw bijzondere eigenschappen en vragen een bij-zonder traject van. Inlevingsvermogen Nieuwsgierig Lerende houding Doelgericht Betrouwbaar Initiatiefrijk Kijken vanuit meerdere perspectieven Consciëntieus Meedenken