credits foto: Lolke Bergsma

Wie ben ik?

Ik, Derjan Havinga (1980) begeleid al jaren met veel plezier leer- en ontwikkelprocessen bij mensen. Ik heb een passie voor leren en professioneel begeleiden. Als kind was ik al zeer geïnteresseerd in wat mensen beweegt, wat ze denken en voelen en waarom ze zich gedragen zoals ze zich gedragen. Daarnaast was ik leergierig en wilde ik meer weten over hoe leren en ontwikkelen tot stand komt. Vanuit mijn onderwijs- en coachingsachtergrond heb ik dit verder verdiept.

Wat doe ik?

Aansluiten bij jouw vragen, luisteren en je nieuwe perspectieven doen ontdekken! Ik hou van de afwisseling die dit werk met zich meebrengt. Die afwisseling geef ik een plek in de coachings- en supervisietrajecten door veel soorten vragen, gespreksvormen en andere werkvormen in te zetten om jou te helpen groeien.

Wat ik doe is vanuit zelfsturing mensen begeleiden en motiveren zodat je leert over jezelf en je je ontwikkelt als professional. Je stimuleren een stevige professionele identiteit in te nemen, passende keuzes te maken en veerkrachtig met situaties om te gaan.

Ik deed dit in mijn werk als docent en coach op een hogeschool en doe dit nu als zelfstandig coach en supervisor in mijn eigen praktijk bij-zonder-coaching. Op deze manier kan ik meer mensen helpen en ook meer tijd nemen om trajecten uit te zetten die passen bij de vragen van de coachee.

Hoe doe ik dat?

Ik vind het prettig om een duidelijke lijn aan te brengen in de trajecten die ik samen met de coachee uitzet. Afstemming is daarbij belangrijk voor mij, maar behalve aanvoelen van wat de passende werkvormen zijn, dit ook onderbouwen vanuit bronnen. Ik heb geleerd dat ik een mooie combinatie kan maken van enerzijds aansluiten bij de coachee en anderzijds uitdagen van de coachee.

Daarin probeer ik altijd het denken vanuit mogelijkheden een plaats te geven: creatief en reflectief.

Mijn coachingspraktijk heet bij-zonder-coaching. Ik ben even bij je, en daarna kun je zonder me weer verder met de vragen, ontdekkingen en keuzes die bij jou passen. Elk mens, elk traject is weer bijzonder, vandaar de naam!

Waar ligt mijn ervaring?

Ik bied coaching, loopbaanbegeleiding en supervisie aan young professionals. Voor mijn werk op de Christelijke Hogeschool Ede heb ik van 2005-2023 veel begeleidingstrajecten vormgegeven. Momenteel ben ik verbonden aan een (loopbaan)coachopleiding van Blankestijn & partners en geef ik begeleiding op de Hogeschool Utrecht.

De meest recente opleiding die ik heb gedaan is de post-hbo opleiding Loopbaan- en Talentcoach (2021-2022). Ik ben de opleiding gaan doen vanuit een diep gewortelde wens om meer bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van mensen in hun loopbaan. Een opleiding die me ook inspireerde om mijn eigen coachingspraktijk te beginnen. Nadat ik in 2001 de pabo had afgerond ben ik Nederlandse Taal en Cultuur gaan studeren (2001-2005). Taal is een prachtig middel om jezelf mee uit te drukken en over jezelf en de ander te leren. Ik ben daarbij geïnteresseerd in wat mensen beweegt en houdt er van om mensen te stimuleren zich te ontwikkelen. Ik heb daarom ook de post-hbo opleiding Supervisie en Coaching gedaan (2009-2011).

Wil je meer weten, lees dan mijn curriculum vitae of zoek me op LinkedIn.

Hoe werk ik aan mijn professionele houding?

Ik ben gecertificeerd supervisor bij de LVSC (beroepsvereniging van professioneel begeleiders: coach, supervisor en organisatiebegeleider) en ook Register Loopbaanprofessional bij de NOLOC (beroepsvereniging van loopbaanprofessionals). Ik volg intervisie met medesupervisoren, coaches en loopbaanprofessionals. Ook volg ik verdiepende cursussen en bijeenkomsten. Hieraan kun je zien dat ik me blijvend professionaliseer en een hoge kwaliteit nastreef in de coaching.

Heb ik naast mijn werk nog andere bezigheden?

Ja zeker! Ik breng veel tijd door met mijn gezin (man en drie kinderen), vrienden en familie. Mijn hobby’s zijn lezen, tuinieren en sporten.

Wil jij met mij op pad?

Als je je vragen op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling verder wilt onderzoeken, dan hoop ik je binnenkort te spreken! Ik ben oprecht nieuwsgierig in wat jou beweegt. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wil jij weten welke loopbaankeuzes bij jou passen? Ik help je verder!

Neem Contact met me op.